Капитанът на юношеския национален отбор на България до 17 години – Асен Митков, коментира жребия за предстоящото Европейско първенство през 2022-а пред Gong.bg. Офанзивният футболист на столичния Левски отличи шансовете на малките „лъвчета“ и смята, че селекцията на Йордан Петков има своите шансове за изглед към четвъртфиналите от надпреварата.

Драган Иванов, Gong.bg
24 снимки

Попаднахме в група със селекциите на Нидерландия и Франция. Актуалният шампион във възрастта си и настощият световен такъв при мъжете. На първо четене какви са ти очакванията и представите от тези два национални тима?

― На пръв поглед групата наистина е тежка. Ще срещнем два много силни отбора, но в квалификационните мачове вече победихме Сърбия, Хърватия, Лихтенщайн и Финландия. Направихме равен с Република Ирландия и загубихме от Португалия с гол в последните минути. Отборът ни е достатъчно силен, за да победи всеки отбор от групата. Вече доказахме, че сме страхотен колектив и даваме максимума от себе си във всеки мач.

Вярваш ли, че вие футболистите можете да се противопоставите максимално на толкова качествени отбори и ще успеете ли в рамките на този месец да разберете слабите черти в тяхната игра?

― Вярвам безрезервно на треньорския щаб на отбора. Националният селекционер Йордан Петков и помощниците му доказаха с представянето ни до момента, че са страхотни специалисти. Български отбор не се беше класирал на Европейско първенство от 5 години. Преди всеки от мачовете треньорският щаб ще ни запознае със силните и слабите страни на съперниците, и ако съумеем да изпълним указанията, нямам съмнения, че ще се класираме за четвъртфиналите.

Още по темата:

Селкционерът на U17: Ще се представим подобаващо на Европейското първенство

Драган Иванов, Gong.bg
21 снимки

Върна се от файнъл-стейджа в Португалия с контузия. Ще успееш ли да се възстановиш оптимално за Израел?

― Завърнах се от Португалия със съмнения за тежка контузия, но слава Богу състоянието ми се подобрява. В последната седмица, заедно с рехабилитаторите на Левски, работя над възстановяването си и се надявам да бъда напълно готов за Европейското.

Драган Иванов, Gong.bg
20 снимки

Възможност за трети съперник пред България е селекцията на Украйна, с която спорихме наскоро. Смяташ ли, че третият отбор в групата ще бъде по-лесно преодолим за нас?

― Няма как на Европейско първенство с едва 16 отбора да има лесно преодолими съперници. По-важното е ние да се представим на високо ниво. Мисля, че който и отбор да стане втори от последната група, то мачът ни срещу него също ще е тежък", заяви Асен Митков пред нашата медия.

Драган Иванов, Gong.bg
29 снимки