Селекционерът на България U17 – Йордан Петков, говори пред Gong.bg след изтеглянето на жребия за Европейското първенство в Израел.

Малките „лъвчета“ изтеглиха група с Нидерландия и Франция, като третият отбор не е сигурен, тъй като трябва да се изиграе групата от елитния кръг между Полша, Унгария, Косово или Италия. Както е известно, съставът на Йордан Петков си заслужи място между 16-те най-добри тима на континента в тази възраст и ще представя страната ни на финалите в Израел между 16 май и 1 юни 2022.

Драган Иванов, Gong.bg
24 снимки

„Евентуално Полша или Унгария би следвало да ни се падне като трети в групата. Няма слаби отбори на Европейското първенство. В елитния кръг видяхме, че няма подобни селекции. Ще ги разузнаем добре, ще анализираме добре и да се надяваме да се представим подобаващо в Израел“, бяха първите думи на Петков след жребия на УЕФА.

В момента Петков е на лагер в Албена с национални футболисти до 16-годишна възраст, а в утрешния ден "лъвчетата" ще спорят с Андора в среща от приятелски турнир под егидата на УЕФА.