Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев, призна, че членовете на Изпълнителния комитет на футболната ни централа не са с еднакво мнение относно провеждането на Конгреса за избор на ново ръководство. 

"Към момента провеждането на Конгрес е невъзможно. Очакваме всички да видим кога и как. Аз повдигнах темата за дискусия. Ако приемем, че се проведе през лятото, това ще бъде извънреден Конгрес и ръководството ще управлява само 6 месеца. Въпрос на дискусия е, в Изпълкома има различни мнения. Моето е, че няма смисъл да се харчат едни излишни пари за организация и провеждане. По-разумно е да се изчака януари и да се избере ръководство с пълен мандат. Ръководство, избрано за 6 месеца, е несериозно", заяви Фурнаджиев пред БНТ. 

Антон Узунов
27 снимки

"Не съм казал, че ще отлагаме. Казвам си личното мнение. В Изпълкома сме 15 човека, има и хора с друго мнение. На следващия Изпълком със сигурност една от точките ще бъде насрочване на Конгрес. Нека изчакаме и да видим. Новият Изпълком зависи от президента. Предполагам, че ще има поне 4-5 кандидатури, всеки ще дойде с екип, с концепция за развитие на футбола", допълни Фурнаджиев. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.