Вицепрезидентът на футболната ни централа - Атанас Фурнаджиев, заяви, че никога не е имало намеса от страна на ръководните кадри в работата на националния селекционер. 

"Никога не сме се бъркали в определянето на състава на националния селекционер. Всеки селекционер е имал абсолютното право да си избира състава и да взима сам решения. Доста имена минаха, не съм чул някой да е казал нещо за натиск или въздействие. Нека да спрем с тези спекулации. С доста треньори се разделихме не по взаимно съгласие, имаше доста скандали. Ако е имало нещо, някой от тях щеше да каже", заяви Фурнаджиев пред БНТ. 

"Всички застанаха зад Ясен Петров. Разбира се, имаше дискусия, дори и предложение да се отложи избора на нов селекционер с 2-3 седмици. Но тъй като няма много време до първия мач на националния тим, а и отборите вече започнаха подготовка, по-добре беше да вземем сега решението. Търсехме треньор, който да има иновативно мислене и да даде път на младите - все пак младежите и юношите се представиха добре в последните години. А се е доказал се е, имаше успехи и в Китай." 

"Надявам се да има искрица нов живот. Има доста талантливи млади момчета, някои от тях предстои да направят дебют. Основната цел пред Ясен Петров е да изгради един нов гръбнак от млади, перспективни момчета. Една година е малко, но това е началото. Не искахме да обвързваме новото ръкововдство с договор за национален селекционер. Нека то има възможността, ако не е доволно или има други виждания, да направи промени. Но ако има резултати, никой няма да иска да го сменя. Въпросът е да има игра, себераздаване", допълни Фурнаджиев.