Българският национал Ивелин Попов призова феновете да подкрепят "лъвовете" по време на мача им с Холандия от световните квалификации през март. Според него, не трябва да има свръхочаквания към тима, но той трябва да се подкрепя. 

П"рекалено високите очаквания към националния отбор не са основателни. Не можеш да претръпнеш и да не ти е болно. Това си е нашата страна, нашият отбор. Трябва да си го подкрепяме и да си го обичаме." 

"Аз винаги вярвам, че България може да играе на голям форум и винаги го искам. Това е едно, но като има мачове, всичко зависи от нас. Сега имаме мач с Холандия и се надявам феновете да дойдат и да повярват в нас. Заедно можем да победим Холандия, всичко е Божа работа", сподели Попето пред DIEMA SPORT и предаването "Домът на футбола". 

Той говори и за раздялата на предишния селекционер на тима Ивайло Петев с България и за наследника му Петър Хубчев.

"Аз доколкото знам, Петев е имал 3-4 оферти от Динамо Загреб, преценил е, че сега му е дошло времето и никой не може да го вини. Всеки си има неговите си аргументи. Пожелахме му успех, той се обади на повечето от отбора, пожела ни успех. Напълно нормални отношения."  

"В мача с Беларус играхме стратегически, успяхме да ги победим с повече характер и с повече желание. Треньорската професия е такава, че отиваш в даден отбор и трябва да вадиш жокерите от ръкавите и трябва да печелиш", сподели още Попето и говори за това, какво е усещането да носиш националния екип. 

"Аз имам към 70 мача за България, за мен всеки един от тях е положителна емоция, така съм възпитан. Докато ме викат, винаги ще играя за националния отбор. Не може като си играл слабо, да си кажеш колко си велик и "приятелите" ти да говорят така." 

"Трябва да се обграждаш с реалисти и да не живееш в собствения си свят. Има много такива хора, не само във футбола. Има някои като ги удари парцалът, се свестяват и виждат, че не е реално така, както си мислят", сподели Попов.

Той се върна и на мача с Малта преди повече от две години, в който пропусна дузпа и беше нарочен за главен виновник за равенството.

"Мачът с Малта ми даде урок, че мога да разчитам само на семейството и на няколко приятели, които се броят на едната ръка. Във футбола братя няма, повечето са само колеги. Преброих приятелите. Жена ми, баща ми и брат ми много боледуваха от цялата ситуация, беше им много неприятно. Само мога да им кажа, че им благодаря и ги обичам." 

"Аз съм глава на семейство и няма как да почна да боледувам и т.н. Трябва да се изправя и да продължа, имам две деца и жена, няма как да се оставям. Когато двама души са обърнати един към друг, всичко се преодолява. Когато сме заедно, много трудно може да ни попречи нещо", сподели Попето.