Националният селекционер Ивайло Петев бе категоричен, че в нито един момент не е бил разколебан, водейки представителния тим на България.

„Не съм разколебан в нито един момент. Може би в някои от мачовете съм бил огорчен и това е нормално, и до голяма степен разочарован. Не успяхме да се класираме. Изпълнявам си договора. До голяма степен се хвърлиха негативи без причини, но ние живеем в България и всичко трябва да приемаме с усмивка“, коментира Петев в първата част от интервюто, което даде специално за предаването „А група токшоу“ по Diema Sport.

„Направихме обстоен анализ на изиграните мачове през миналата година. Естестевно трябва да подобрим добрите неща и да свалим до минимум грешките. Който допусне по-малко грешки до голяма степен печели конкретния мач. Искаме да сведем до минимум грешките и да съумеем да надградим над това нещо“, сподели Ивайло Петев и продължи:

„Имаше и добри мачове, и такива, в които определено отстъпвахме от това, което имахме като изисквания. Периодите бяха доста различни. В определени мачове голяма част от футболистите не играеха редовно по клубовете, а това се отрази в националния тим и няма как да е по друг начин. Към днешна дата повече от футболистите играят по-редовно и се надявам в предстоящите контроли да се представим на ниво.“

„Смятам, че отборът има основа. За мен е важно да успеем всеки един от играчите да изпълнява това, което има като задания и всеки, които време да има много голяма лична амбиция да се представи на ниво. Това ще вдигне класака на отбора“, каза още Петев и добави:

„Когато имаш лична амбиция за големи резултати и да се развиваш, без това нещо не може. Колкото и да говорим, и това да се обяснява, няма ли го просто няма как да успеем. Виждам го. Винаги съм позитивно настроен и оптимист във всяко едно нещо. Знаете каква е ситуацията в нашия шампионат, каква е ситуацията на футболистите ни в чужбина. Ние нямаме толкова изявени футболисти, извън Ивелин Попов, който играе в доста стойностен отбор и е водеща фигура, това е другото важно нещо. Надявам се в близко бъдеще тези момчета, които показат потенциал да могат да реализират трансфери в чужбина. Личната амбиция и духът трябва да ни водят.“

„Другото, в което отстъпваме е самочувствието. Трябва да работим и в тази насока. Натискът върху националния тим винаги е бил много голям, къде оправдано, къде не. Ние трябва да се справим с тази ситуация и да го превъзмогнем това, за да успяваме“, отсече националният селекционер.

ЧЕТЕТЕ ВТОРАТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО НА ИВАЙЛО ПЕТЕВ ТУК

„Не трябва да се разколебаваме от натиска. Това не трябва да дава повод да гуиш увереност в себе си. Моята болка беше, едно огорчение, защото постоянните нападки малко или много влияят на някои момчета. Те са различни характери. Всеки приема критиката по различен начин – на някои не им пука, а на други доста им влияе. Трябва да минеш през абсолютно всичко, за да успееш и един ден да си на високо ниво“, заяви още Ивайло Петев и сподели:

„При мен нещата се случват винаги по най-трудния начин. Знам го това нещо, но си имам амбиции и ги следвам до последно. Няма постигнато лесно никъде, така че го знам това. Това е моята съдба. Важното е нещата един ден да се случат. Вяра ми дава това, че съм такъв характер. Вяра ми дава моята лична амбиция, футболистите, когато ги вижма, че са бойко настроени и искам да им предам моята амбиция.“

ЧЕТЕТЕ ТРЕТАТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО НА ИВАЙЛО ПЕТЕВ ТУК

Попитан дали усеща, че е заобиколен от съмишленици, Петев заяви: „Всеки има право на мнение и уважавам това. Аз знам какво прави и това, което правя ми е донесло успех, няма да отстъпя по никакъв начин.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS