Старши треньорът на националния отбор на България по футбол Ивайло Петев определи контролите, които предстоят срещу Португалия и Македония като едно ново начало за състава. В петък, 25-и март от 22.45 часа България гостува на Португалия, а на 29-и излиза срещу Македония в Скопие.

„Мисля, че да. Все пак имаме нови квалификации, започва едно ново начало. Започваме концентрирана подготовка към септември, когато започват квалификациите. Трябва да се подготвим по най-добрия начин, за да изглеждаме по начина, по който всички искаме“, сподели Петев и продължи:

„Иска ми се да я видя България там, където доста години отсъства. Много ще е трудно, но ще направим всичко по силите си да зарадваме всички привърженици на футбола и всички българи.“

„Приоритет е първият мач, защото е най-близо. Ще излезем срещу доста стойностен и класен отбор. За мен е важно как ще противодействаме на Португалия, която има много качествени футболисти, които играят на високо ниво. После ще мислим за следващия мач. Приоритет сега е мачът в петък“, категоричен бе Ивайло Петев.

На въпрос за бразилеца Марселиньо, на когото му предстой дебют в националния тим на България, Петев заяви: „Не знам някои ваши колеги защо тиражираха неверни информации. Мислите ли че не съм проверил? Няма никакъв проблем. Ще участва, така че това е относно Марселиньо.“

Ивайло Петев заяви още, че да има напрежение е нормално. „Напрежение винаги ще има. Националната фланелка е доста тежка и винаги ще има напрежение. Аз как гледам на нещата: Когато можеш да пребориш това и играеш срещу големите, както срещу по-малките, тогава можем да говорим за нещо сериозно. Това е основното нещо“, отсече Петев и продължи по темата с избраниците си:

„Има тренировки, в които ще се запозная детайлно с всички. Има момчета, които по-малко са играли или не се играли в националния. Има време да преценя кои са най-подходящите.“

„Най-важното е да съумеем да играем с тези отбори в групата като равен с равен - да търсим нашите идеи, които ще имаме като изисквания и ако това го направим, ще имаме успех“, смята още Ивайло Петев за предстоящите световни квалификации.

„Бях изключително щастлив, че ще се срещнем с този гранд. До голяма степен може да сравним и да извадим изводи от този мач какво трябва да подобряваме“, каза Петев по повод сблъсъка с Португалия.

„Най-важното е да се върне този български дух, който малко избледня в последно време - амбицията на всеки един да се доказва. В днешния футбол силите са доста изравни и ако това го направим ще имаме шанс срещу всеки отбор, срещу който играем“, категоричен бе националният селекционер.

„Естествено, че имам визия какво трябва да се промени аз съм самокритичен първо към себе си. Допуснали сме 100% грешки. Основното нещо е самоамбицията на всеки, който облече националната фланелка да играе на пълни обороти и да дава максима от това, което има като потенциал. Относно какво трябва да се промени игрово е мое решение и мисля, че ще успеем. Но без първото нещо трудно ще се променят нещата“, коментира още Ивайло Петев и добави:

„За да постигнем резултат, трябва да направим куп неща преди това. Резултатите не са маловажни - дават увереност и сигурност на самите играчи, но за да победим трябва доста да се потрудим и да се представи на добро ниво.“

„Роналдо е футболист от световна величина, но не е само Кристиано Роналдо. Това са доста добри футболисти, но определено по какъв начин, вие сами ще видите как ще действаме. Това е футболист, който оставиш ли го да овладее топката и да се обърне с лице е заплаха за всеки един противник, но ние трябва да се съобразим с всички техни състезатели със силните им страни, за да имаме успех и стойност в самия мач“, заяви още Ивайло Петев по повод съперникът на националния ни тим в петък.

„Националният отбор е отворена врата за всеки един. В националния тим един ден тези момчета, които сега са младежкия тим, дай Боже, да се развиват, голяма част ще попаднат при мъжете. Младежкият тим има квалификации и е в добра позиция да се класира и поради тази причина моят избор е съгласуван с техния треньор кои футболисти мога да взема. Някои ваши колеги публикуваха, че съм взел играчи от отбора умишлено, а това не е така. Ще направя всичко възможно да изгледам поне едно полувреме и искрено им пожелавам успех да съберат максималния брой точки и да се класират“, каза треньорът на мъжкия ни тим по футбол.

За Марселиньо Петев добави: „Той е наясно, познавам го доста добре. Наясно е къде попада и каква отговорност поема. Така че това е относно него.“


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS