Селекционерът на националния отбор на България Илиан Илиев допусна, че може да бъдат повикани още играчи за Северна Ирландия с оглед на наказаните футболисти след срещата с Люксембург (0:0).

Двубоят се игра в Пловдив.

За предстоящия двубой със Северна Ирландия от тима отпадат Александър Колев, Алекс Петков и Фабиан Нюрнбергер, заради натрупани картони.

„Като себераздаване и желание не мога да имам претенции към нито един от футболистите, креативност трябва да потърсим. Нещото, което трябва да търсим е това, креативността. Имаме я в отбора, но не я показахме. Тези, които излязоха и тези, които влязоха дадоха максимума. Днес беше мачът, в който трябваше да победим, но срещнахме отбор, който е може би най-добре представящия се отбор през последните години от четирите в групата“, сподели Илиев.

„Домакините са се постарали да подобрят нещата от последния мач, може и да не е идеално, но пък атмосферата беше прекрасна.  Трябва да се съсредоточим, да починем, да направим възстановяване, да намерим верните хора за мача със Северна Ирландия.“

„Съжаляваме, че не победихме, но Люксембург не показва по-ниско ниво от Северна Ирландия. Съжаляваме, че не успяхме да победим. В следващия мач трябва да вкараме повече креативност“, допълни Илиев на пресконференцията след срещата.

„Възможно е да извикаме някой друг за мача със Северна Ирландия. Християн е тук по тази причина, че е възможно Фабиан да е наказан. Ние имаме два дни да преосмислим и да видим как ще излезем. В следващия двубой знаем, че играят с дълги топки, но ние трябва да играем нашия футбол. Ние трябва да наложим нашия футбол, който днес малко отстъпихме“, завърши Илиан Илиев.