Селекционерът на българския национален отбор по футбол - Илиан Илиев, разкри мнението си след нулевото равенство като гост на Румъния в контролна среща. Той отличи себераздаването на футболистите си и изрази надежда, че в следващите двубои ще можем да реализираме положенията си.

„Себераздаване, искаме да сме много агресивни в дефанзивен план – момчетата направиха максимума. Можеше да сме по-бързи в прехода в атака, но да не бързаме. Футболистите направиха голямо себераздаване в края на сезона. От няколко месеца градим това, което искаме“, започна Илиев.

БГНЕС
25 снимки

„Християн Петров игра срещу един от най-добрите играчи на Румъния и мисля, че се справи много добре, но не само той, а и тези, които го подсигуряваха. При нас идеята беше да ги затрудним при изнасянето. Хората, които играха в предни позиции, помогнаха много. Мисля, че имаме много повече резерви в прехода. Имахме ситуации, в които трябваше да използваме празните пространства. Надявам се в бъдеще да го направим“.

„Важното е, че момчетата се вложиха след целия сезон. Някои от тях имаха успешни сезони, други не толкова, но най-важното е, че дадоха максимума от себе си“, каза още Илиан Илиев.

startphoto.bg
96 снимки

За националите предстои нова визита в контролни мачове, този път срещу Словения на стадиона в Любляна - „Стожице“, като това ще са последните ни проверки преди идните мачове от групата за Лигата на нациите.