Нападателят на Уелс - Тайлър Робъртс, се надява да няма расистки скандирания от страна на българите в днешния мач от Лигата на нациите. Футболистът на Лийдс призна това в интервю за ББС, като заяви, че такива неща вече не трябва да се случват по терените. Срещата между България и Уелс е тази вечер от 21:45 часа.

"Надавам се, че има ограничения и нещата са осигурени, за да се предотвратят такъв тип неща. Това е нещо, което все още съществува в играта тук и там, но аз съм заобиколен от правилните хора, които да ме окуражават в такива ситуации".

Напомняме, че в края на 2019-та друг отбор от Острова, този на Англия, разгроми България с 6:0, а мачът бе прекъсван на два пъти заради расистки скандирания от страна на феновете. Именно поради тази причина са и опасенията на Робъртс, който обаче се надява все пак да няма отново такива инциденти: "Във всички видове на футбола - този на национално и клубно ниво - все още има стъпки, които трябва да се направят и неща, които трябва да се случат".

"Очевидно движението "Животът на чернокожите има значение" и неща от този тип помогнаха, но все още усещам, че сме малко далеч от това, което трябва да бъде. Независимо от това на колко си години всеки се надява такива неща да не се случват. Искам да съм част от хората, които помагат нещата да се подобрят", завърши уелският нападател.