България загуби от Парагвай с 0:1 в контролна среща играна пред почти празни трибуни на "Васил Левски" . Победното попадение за гостите реализира играчът на Нюкасъл Мигел Алмирон, който се разписа в 60-ата минута. Това беше и дебютен двубой на новия селекционер Георги Дерменджиев. Така в 12-ти пореден мач "трикольорите" нямат победа.

Георги Димитров/GONG.BG
29 снимки

През първата част гостите започнаха доста активно първата част и в началните минути създадоха главоболия на дебютанта на вратата на България - Георги Георгиев. Алмирон и Виласанти пробваха мерника си несполучливо.

В 24-ата минута Вандерсон опита да намери добре Ивелин Попов, но Силва излезе предвидливо и улови кълбото. Пет минути по-късно Георги Костадинов наруши правилата пред границата на наказателното поле, за което получи жълт картон, но спря обещаваща атака на гостите.

Парагвай създаде две опасни попожения пред вратата на Георгиев в края на полувремето, но стражът на "трикольорите" беше на ниво.

В началото на второто полувреме Ивелин Попов създаде опасност пред вратата на Силва, който се справи и изби в корнер. 

В 60-ата минута играчът на Нюкасъл Алмирон с удар от границата на наказателното поле матира Георги Георгиев, който нямаше какво да направи.

България отвърна с интересна атака, която Ивелин Попов не съумя да завърши успешно само две минути след попадението във вратата ни.

В 69-ата минута Риверос от малък ъгъл опита да накаже Георгиев, който отново се справи отлично със ситуацията. Две минути по-късно отново Алмирон пробва мерника си, но не сполучи да се разпише.

Кирил Десподов опита удар от въздуха в 78-ата минута, но топката излезе в аут. В крайна сметка Парагвай спечели двубоя с 1:0. В добавеното време на двубоя, след опасно центриране на Десподов отдясно, Краев не успя да нанесе точен удар.

Така в крайна сметка България допусна поражение в тази проверка.

България - Парагвай 0:1
голмайстор: 0:1 Алмирон (60)

Ето и съставите на двата отбора:

България: Георгиев, Страхил Попов, Терзиев, Чорбаджийски, Горанов, Малинов, Костадинов, Неделев, Попов, Вандерсон, Марселиньо

Парагвай: Силва, Морейра, Балбуена, Гомес, Риверос, Морел, Мартинес, Виласанти, Алмирон, Лескано, Ромеро

съдия: Фабио Верисимо