Националният селекционер на България Георги Дерменджиев сподели, че вижда позитивни страни в представянето на отбора след загубата с 0:1 срещу Парагвай в контролна среща на стадион „Васил Левски“. Дерменджиев допълни, че въпреки трудният момент отборът трябва да подходи с интелект.

„Като двубой го определям като едно сравнително добро ниво. Парагвай е отбор с висока класа. В играчите има много напрежение. Искам то да спадне, защото от тези 90 минути имаме и добри моменти, в които и гол можеше да отбележим. Резултатът е негативен, но това е реалността“, започна Дерменджиев.

„Искам да говоря като положителни елементи. Момчетата имаха желание, но бяха много припряни и се стигнаха до непредизвикани грешки“.

„Аз и екипът ще се опитаме да вдъхнем самочувствие в играчите преди баражите. Аз гледам сериозно и на този мачи и на този срещу Чехия. Мисля, че има доза промяна в желанието за игра и победа. Играчите също искат да се представят добре и да побеждават, Моментът е труден, но трябва с много интелект да подходим“.

"Като желание съм доволен от момчетата, допуснаха се и грешки, но отборът има ниво. Не е приятно, че нямаме победа от 12 мача, но ще променим това статукво. Това затормозява футболистите, те показаха желание да излязат от тази ситуация срещу този силен отбор. Вратарят Георгиев се справи отлично, доволен съм", каза още Дерменджиев на пресконференцията след двубоя.

"Искам да бъдем отбор, играчите желаят да се промени това статукво, показаха го с желанието, което показаха", добави той.

„Чехия е съвсем различен противник, така че е реално да има промени в състава. На първо място си пожелавам националният отбор да има една победа“, завърши националният селекционер.