Крилото на ЦСКА Георги Йомов се е контузил на тренировката на националния отбор в събота вечер. Новината съобщи селекционерът Ясен Петров. Той от няколко дни подготвя избраниците си в Разград, където България ще домакинства на Северна Македония (на 2 юни от 19:00 часа) и на Грузия (5 юни от 21:45 часа).

Петров беше попитан за Йомов, чието име беше замесено в скандал със стрелба на столична бензиностанция. "Ние го подкрепяме изцяло. Целият отбор го подкрепя. Неприятното е, че вчера стана една лека контузия с него. Надявам се, че ще се възстанови до мачовете. Йомов е част от отбора и се надявам, че ще помогне", коментира пред БНТ националният селекционер.

"Надявам се на голям фенски интерес. Дано феновете ни подкрепят. Ако не си поставяме големи цели, не виждам как ще израстваме като отбор. Целта досега беше да подмладим състава, сега имаме добра сплав между опит и младост. Дойде времето за резултати. Преди малко имахме видео разбор от мача с Хърватия, надявам се да сме извадили поуките и отборът ни да играе по друг начин на 2 юни срещу Северна Македония. Думичките, които са ми в глава, това което искам от футболистите - агресивни, дръзки и умни", каза още Ясен Петров.

"Божидар Чорбаджийски и Пламен Гълъбов ги следим постоянно и много искрено се надяваме да помогнат на отбора. Антон Недялков не искам да коментирам, изключително много разчитаме и на него. Нормално е да има повече играчи от Левски - повикахме петима. Отборът бележи голям прогрес", обясни специалистът.

"В момента в световния футбол нещата са много изравнени. Италия не успя да се класира за световно първенство, а е европейски шампион. Не искам да мисля за Грузия и Гибралтар, сега мислим за 2 юни, а след това за другите отбори“, каза още Петров.

След домакинствата в Разград, на "лъвовете" предстоят две гостувания (също за Лигата на нациите) - на Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни).