Селекционерът на националния ни отбор Ясен Петров иска от БФС лагер в началото на юни. Специалистът обмисля да събере трикольорите след края на сезона в Първа лига и чужбина. За тогава няма официално насрочени дати за мачове, тъй като предстои Евро 2020, за което страната ни не се класира, след като загуби баража с Унгария.

Имаше планове за мач с Русия, чийто тим да подгрее с нас за финалите. За 1 юни обаче Сборная уреди двубой с Полша. Така че предвиденият спаринг с тях е пред провал. Плановете бяха за мач на 6, 7 или 8 юни, защото на 12 юни е първата среша на Русия от европейското с Белгия в Санкт Петербург.

Ясен Петров се оплакал, че така ще има много малко време за работа с националите преди подновяването на квалификациите през септември. Тогава гостуваме на Италия и приемаме Литва. Специалистът искал да работи с играчите и през лятото.

Засега единствената сигурна контрола е чак на 11 ноември, когато ще гостуваме на Украйна.

През септември по програма има три дати, но тъй като групата ни за Мондиала в Катар е с 5 отбора, в една от тях ще почиваме. БФС прави всичко възможно да уреди спаринг и за тогава.

От централата обаче работят по още един сериозен проект – приятелски мач с Германия през 2023-а по повод 100-годишнината от създаването на националния ни отбор по футбол. Такъв мач почти сигурно ще има, ако не се паднем с немците в квалификационна група за Евро 2024. Нещата движи временният президент на централата ни Михаил Касабов, който веднъж докара така Бундестима през 2002-а за контрола.