Селекционерът на България Ясен Петров нямаше как да не бъде доволен след спечелената точка срещу Италия. Двата тима завършиха наравно при резултат 1:1.

„Настроението ми е нормално. Не мога да кажа, че сме направили страхотен мач, но играхме срещу много добър отбор. Бяхме дисциплинирани и взехме точка срещу Европейския шампион. Аз съм вярвал. Ако аз не вярвам, как да го предам на футболистите. Можем да бъде доволни от мъжеството и себераздаването. Започнахме плахо, но това е един много добър отбор. Този мач трябва да им вдигне самочувствието. Нямаме известни футболисти, но като колектив, можем да се противопоставим на всеки. Това е крачка в правилната посока“, заяви Петров.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Това ни е трети лагер заедно. Трябва време на този отбор. Трябва да изиграем такива мачове, където печелим точки и ще ни дойде самочувствието. Трябва да има и  вярата в отбора. Те показаха, че ако сме задружни, можем да спечелим точка и да отбележим гол. Видях този дух през повечето време на терена“.

„Малко са отборите, които могат да атакуват срещу Италия. Да, трябва да създаваме повече положения, за да победим. Ще направим някои промени, защото съм сигурен, че някои играчи са изцедени. С по-свежи хора трябва да вкараме повече смелост в атака и да победим срещу Литва“, каза още Петров.

Gulliver/GettyImages
100 снимки