Националният селекционер Петър Хубчев коментира лаконично равенството на "трикольорите" с Люксембург - 1:1. С този мач приключиха и световните квалификации в Зона Европа за Мондиала в Русия през 2018.

"Не започнахме добре мача, но през втората част се мобилизираха момчетата. Играта не се получаваше, единственото от което може да се вземе като положително е реакцията на отбора през второто полувреме. Отборът не играе във всичките си мачове на 100 %", коментира селекционерът Хубчев. 

"Отборът беше отпуснат, не е само голът. На терена нещата са различни, националният отбор трябва да играе така както играе второто полувреме. Не зная защо така се получи в двете полувремена, те ще ви кажат вероятно защо се е получило така. Не е сега моментът да се даде оценка, ако я кажем сега ще е необективна. Позитивните неща са повече в този цикъл, направихме хубави неща, но има още какво да работим. Страшно важен мач беше двубоят с с Беларус, този мач го взехме с повече желание, срещу по-силните отбори самите футболисти горят за тези мачове, големите отбори стават големи и шампиони, когато взимат такива мачове", допълни Хубчев. 

"При нас е много често да се печели срещу силните, и да се губи от по-слабите, трябва да търсим постоянство".

Селекционерът отказа да коментира бъдещето си, след като на въпрос дали остава начело той отговори:

"Най-малко към мен трябва да се зададе този въпрос".