Петър Хубчев откри кампания в подкрепа на женския футбол

Петър Хубчев източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

Петър Хубчев източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

Селекционерът на мъжкия ни национален отбор Петър Хубчев бе специален гост на празника по случай официалното откриване на кампанията на Българския футболен съюз в подкрепа на женския футбол „Момичета, хайде да ритаме“. Мероприятието се проведе на Националната футболна база в Бояна.

Кампанията е част от паневропейската инициатива на УЕФА Together #WePlayStrong, която има за цел да популяризира позитивния ефект от футбола върху здравето и личностното развитие на момичетата и девойките.

Срив от 5 места за "трикольорите"

„Инициативата „Момичета, хайде да ритаме” е много хубава. Доколкото знам, Футболният съюз я организира с подкрепата на още няколко спонсора. Знам, че в страни като Германия, Швеция и други развитието на женския футбол е много, много напреднало. Перспективите са много големи. УЕФА и ФИФА също отделят много средства за женски футбол. Дай Боже, да се случи и при нас. Чувам от треньорката на отбора, че все повече момичета проявяват интерес. Дано и клубовете тръгнат по този път”, пожела си Хубчев.

„Моето пожелание към децата? Към тях, а и не само те, но най-вече те трябва да имат по-добър живот във всяко едно отношение. Колкото повече такива мероприятия има, които подпомагат културата и възпитанието, толкова по-добре. Ако е истина, че все повече деца се обръщат към спорта, ще бъде добре за всички”, добави още селекционерът на „лъвовете”.

Като домакин на Европейското първенство за девойки до 17 години през 2019 г. Българският футболен съюз има за цел да увеличи броя на момичетата играещи футбол и да подкрепи осезаемо развитието на футбола сред младите дами в нашата страна.      

Сред специалните гости, които уважиха повода, бяха певиците Миленита, Маги Джанаварова и Нора Караиванова, както и селекционерката на женския национален отбор по футбол и футболистка номер 1 на България за 2015 година - Силвия Радойска.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Петър Хубчев

Други