Българският нападател, който играе за шотландския Инвърнес – Николай Тодоров, говори пред Gong.bg за предстоящия мач на България срещу Северна Ирландия, както и за играта си в известния шотландски отбор, който се бори за промоция в елита на местния футбол през последните години, както и тази кампания. Българинът предупреди за качествата на северноирландците, които днес ще посрещнат българите в световна квалификация за Мондиал 2022.

9 снимки

Тодоров говори за качеството на националния отбор на северноирландците, чиито футболисти се подвизават главно на Острова, а дори миналата седмица се е противопоставил на Майкъл Смит, който носи фланелката на Хартс. В 21 мача Тодоров има шест попадения с фланелката на „Честта на Хайландс”.

Николай Тодоров

„Много съм радостен, че започнах да играя редовно, и че отборът ми започна да побеждава често напоследък. Не сме спирали да играем, защото имаше доста отложени мачове поради лошото време през януари. Изиграхме девет мача в последните 35 дена”, призна Ники Тодоров пред нашата медия.

„Следя мачовете на националния отбор на България, факт. Гледах и двете срещи с Швейцария и Италия. Жалко, че тръгнахме с две загуби. Надявам се да покажем повече и да победим Северна Ирландия. Истината е, че повечето им футболисти играят на високо ниво и предимно на Острова. Темпото ще е бързо. Техният отбор е много организиран при статични положения. Разчитат на висока преса и ще са доста компактни във фаза защита. Като цяло, това очакват от техния отбор”, коментира Тоди, както е известен в Шотландия родният футболист.

Николай Тодоров

„Преди няколко седмици играхме с Хартс, където играе Майкъл Смит. Приятелски му пожелах успех, но се надявам да не се справи толкова добре срещу нас”, продължи нападателят на Инвърнес.

„Сезонът тръгна много силно за мен и нещата, които се случиха след това ме направиха по-силен. Радвам се, че в момента се намирам в добра форма, вкарвам и помагам на отбора ми да печели точки. Моите лични цели са да помогна на клуба ми с добра игра и попадения, за да влезем в плейофите за Премиършип”.

„Имам няколко предложения от други отбори, но сега съм концентриран върху оставащите мачове, защото са много важни. Искам да ги изиграя на 100% без да се разсейвам. След това ще гледаме и мислим. Миналата година приключихме втори на доста добра позиция, но заради COVID-19 всичко беше отложено. Не губя време да мисля какво е могло да стане. Но да, амбициите в момента на отбора са големи, и ако продължи формата, в която сме, би трябвало да влезем в плейофите”, завърши Николай Тодоров.

Северна Ирландия България

източник: Sofascore.com