Мениджърът на националния отбор на Северна Ирландия Йън Бараклъф не спира да повтаря, че утрешната среща с България е за задължителна победа, като се има предвид трудната задача за Северна Ирландия да пробие на едно от първите две места на групата, изглеждащи капарирани от фаворитите Италия и Швейцария.

Но за да стане това, то домакините трябва да спечелят първа победа от 10 мача насам при този треньор. Единствената им среща с успех е победата над Босна и Херцеговина след дузпи в полуфиналите в Лигата на Нациите, който по-късно не свърши кой знае каква работа.

Домакините отбелязват, че България има една победа от посредните си 10 мача - 3:0 над Гибралтар в контрола, а и също така са насърчени от приличното си второ полувреме при 0:2 от Италия в Парма.

"Българите ще дойдат тук след две поредни поражения, така че едва ли ще искат да се предават. В мача с Швейцария пуснаха ранни три гола и после тръгнаха да догонват, което си беше трудна задача така или иначе. Затова не вярвам, че идват тук, за да ни дадат лесно мача.

"Очаквам българите да се защитават и да се опитват да ни ударят на контраатака. Също така очаквам да опитват да играят с по-дълги топки, както направиха срещу Италия, показва знания за нашите селекционерът на Северна Ирландия. Той добави, че няма контузени и болни в отбора, като единственото изключение е нападателят на Хартс Лиъм Бойс, който е останал в Шотландия, тъй като очаква да му се роди второ дете.

И тъй като вкарването на голове напоследък е голям проблем за Северна Ирландия, явно липсата на Бойс е важна, но Йън Бараклъф обясни, че другите му играчи в атаката си имат свои предимства. "Мисля, че с останалите шестима нападатели, които имаме - и Найъл Макгин в това число, можем да намерим начина, да повалим в мача българите", завърши Бараклъф.