Националът Кирил Десподов говори пред медиите преди световната квалификация с Литва. Мачът е утре от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Нападателят заяви, че българските национали не трябва да летят в облаците след равенството с Италия, защото утре може да паднат много тежко.
„За целия отбор беше важно представянето в мача срещу Италия. Разбира се, че е имало лична мотивация в мен, защото мачът се гледаше от цяла Италия. Каляри не ми даде шанс и силно се надявам да съжаляват. Това беше много важна точка за нашия отбор и като цяло за самочувствието ни. Не трябва обаче да летим в облаците, защото утре може да паднем много тежко. Трябва изцяло да мислим за мача утре и да се представим по възможно най-добрия начин. Всеки един отбор е мотивиран и търси точки.
 
Имаше 11 лидери на терена срещу Италия. Не съм бил само аз или още двама-трима. Всички желаехме да измъкнем нещо от този мач. Важното е, че с Наско Илиев успяваме да се намерим добре на терена. Още на загрявката му казах да очаква този пас с външния. Момчето ме послуша и успя да вкара.
 
Аз мисля, че няма лесен мач. В двубои като този с  Италия няма какво да губиш. Излизаш само да спечелиш, излизаш да направиш нещо. Ако излезеш със страх, за къде си тръгнал. Футбол не се играе със страх.
 
Сега сигурно след мача с Италия всички очакват да излезем и да победим с 5:0 Литва. Играем вкъщи и от първата минута трябва да започнем атакуващо и съперникът да се чувства некомфортно“, каза още Десподов.

Той коментира и силните си изяви напоследък с Лудогорец. 

"Главата ми е изчистена, беше много важно за мен за подпиша дългосрочен договор и да мисля само за футбол. Не сте играли професионален футбол и за мнозина от вас не е ясно какво означава постоянно да бъдеш преотстъпван, да сменяш държави и квартири. В един момент не се чувствеш никак комфортно и това се отразява. Сега съм концентриран изцяло върху футбола и не мисля за трансфери. Аз знам, че пак ще дойде този момент и ще докажа че имам място в европейския футбол. Сигурен съм и че скоро пак ще вкарам гол за националния отбор. 

За мен гол и асистенция са едно и също. При гола срещу Италия аз сигурно се изкефих повече от Наско. Може би сте видяли, че се радвах най-много от всички. Когато не мислиш за головете, те идват сами", добави Десподов.