Селекционерът на националния ни отбор - Георги Дерменджиев, бе категоричен, че България трябва да има нов облик и че той не се притеснява за поста си.

„Все още има сериозен психологически стрес след загубата от Унгария. Националният отбор трябва да има нов облик, но за него е нужно време и търпение. Това, че тимът има много загуби, трябва да накара някои хора да се замислят“, каза загадъчно специалистът пред БНТ.

„Изобщо не ме притеснява постът, футболната федерация ще реши как ще се продължи. Има определени реалности, които трябва да се знаят, и не трябва да се изхабяват треньорите, които застават тук. Защото от 10-12 години бяха сменени много наставници, а те са доказали, че са добри в професията си. Те бяха сменяни, но ситуацията си остана същата. Позицията е много ветровита, но аз не се притеснявам и не се плаша. Нося си кръста с достойнство. Аз не съм чул в Англия, Германия или Франция да се напада така националният отбор. Говорим за реалности и възможности, никой не може да се надскочи. Има нещо объркано, за да не може талантите да успеят да се развият. Не може само да хокаме момчетата и да им казваме колко те не могат“, добави Дерменджиев.

За контролата с Гибралтар и избора си на играчи той сподели: „Добре е, когато има повече мачове. Винаги съм искал да играем срещу силни отбори, но Гибралтар като съперник ни го назначи УЕФА служебно и ние нямаме право да го подценяваме. Най-вероятно ще заложа на някои от младите играчи в контролата. Иван Караджов е в добра форма в момента, Арда се представя на ниво в първенството. Следя Владо Стоянов. Той е изключително добър вратар. Загуба е, че го няма. Надявам се, че ще е титуляр в Лудогорец, за да дойде и тук да пази. Страницата не е затворена за него", призна селекционерът. 

"Някои футболисти, за които се говори, че трябва да са тук, е нужно първо да се докажат. Не може с един-два мача и три-четири гола и, видиш ли, веднага трябва да са в националния отбор. Емил Костадинов може и да е прав, че някои идват в националния само за визитките си. Много от клубовете загубиха идентичността си и работата в школите, като не произвеждат играчи. Собствениците трябва много да се замислят и да проверят научно как се действа“, даде съвет Дерменджиев.