Селекционерът на България - Георги Дерменджиев, говори по актуалните теми, свързани с националния ни тим.

"Знаете, че на 11 ноември трябваше да играем бараж за европейското първенство, но след като не се класирахме, УЕФА назначава служебна контролна среща. Ако не се изиграе, има много голяма глоба за БФС - между 200 и 300 хиляди евро. В случая нямаме право на избор и трябва да изиграем тази контрола", призна Дерменджиев пред "Блиц".

"Не знам как ще прозвучи, но нека не подценяваме нито един отбор. Добре е, че има контрола, добре е, че след това имаме други два мача, които ще играем. Винаги съм искал противниците ни да бъдат силни. В групата ни за Лигата на нациите са силни отбори."

"След всеки мач правя много сериозен анализ, независимо дали е победа или загуба. Анализите се показват на играчите. Но има и много сериозен психологически момент, защото този мач с Унгария се чакаше много от всички. Надеждата да се класираме беше голяма. Но след като не успяхме, има много голям психологически срив. След това за 2-3 дни трудно може да се промени или да се вкара някаква концепция. Но това е професията ни и трябва да успяваме."

"Има критики и ние трябва да ги приемаме, щом няма резултати. Венци Стефанов е в Изпълкома и той може да си позволи да критикува играчите. Но аз заставам зад тях и мога да кажа, че това поколение е малко по-различно. Мисля, че нямат такъв нощен живот, както е било преди това", допълни Дерменджиев. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.