Новият селекционер на България Георги Дерменджиев даде първата си пресконференция в базата в Бояна. Специалистът сподели, че в тима има психологическо напрежение заради слабите резултати в последните години.

„За тази контрола с Парагвай и мача с Чехия ще извикаме играчи, които мислим, че ще свършат работа. За нас е важно всички да са за здрави през март, за да са в добра форма. За да можем да хвърлим всички усилия там, ако ни се отдаде шанс за класиране”, коментира Дерменджиев.

Lap.bg
18 снимки

„С всеки, който дойде в националния отбор, ще имам индивидуален разговор. Самите играчи трябва да играят за флага на България. Няма треньор, който да няма цел. Точно треньорът на националния отбор на България трябва да има цел, независимо кой е той. Чакаме март месец, за съжаление България не е участвала на голям форум отдавна. Дано да не прегорим, ако ни се отдаде такава възможност чрез баражите на Лигата на нациите”, допълни специалистът.

„Ние ще се опитаме да помогнем на момчетата. Вие знаете какво значи психология, всеки е различен и не знам кой как ще приеме това, което говорим. Трябва да сме наясно какво може на този етап българския национален отбор и да го приемем. Ни никого не е приятно когато губи. Не можем да се нахвърляме над тях и да казваме, че те са виновни. Ние имаме талантливи момчета. Представяли сме се на световни и европейски първенства, играли са в едни от най-силните отбор в света. Навярно това отново ще се случи. Периодът и самото време е било такова в последните десет години”.

„Всички са виновни, ние упрекваме БФС, който е най-малко виновен за всичко това. Имаме момчета, родители, частни школи, които се надпреварват да изкарват играчи. Когато стане някой на 16 години, първата дума е да намерим мениджър, даже родителите се опитват да изкарат децата си в чужбина, за да ги видят там. Има много пропуски”, каза още Дерменджиев.