Цяла сутрин работници ринат сняг на стадион "Лудогорец Арена" в Разград, за да осигурят нормални условия за футболистите на Босна и Херцеговина. В североизточния ни град ще се проведе контролата на България с балканците и домакините се стараят да се преборят с природната стихия, доколкото е възможно. 

Следобед босненските звезди ще бъдат изведени на занимание от селекционера си Роберт Просинечки. Хърватската легенда е настоял до тогава теренът да е в изрядно състояние, иначе нямало да рискува здравето на играчите си, съобщава "Радио Сараево". 

От поддръжката на стадиона обещали, че още на обяд теренът ще може да бъде ползван. Снегът обаче не спира да вали и това поуплаши гостуващия отбор. Босненците обявили, че са очаквали хубаво пролетно време у нас, а били изненадани с дълбоки преспи сняг. 

Затова и от местната федерация призоваха феновете на тима да се въздържат от пътуване до България заради тежките зимни условия. Въпреки всичко се очакват около 50-100 души агитка. Най-запалените фенове ще тръгнат от Баня Лука утре и се очаква да пристигнат точно за началото на мача в 19:00 часа. 

Иначе в щаба на Босна са притеснени и от синоптичната прогноза за времето на самия мач. Очаква се той да се проведе при отрицателни температури и непрестанен снеговалеж, а това е предпоставка за контузии.