Българските фенове, които са се надявали да видят в действие на терена голямата звезда на босненския футбол Един Джеко в контролата на родните национали с балканската държава, по всяка вероятност ще останат разочаровани. Защото най-вероятно нападателят няма да се появи на терена в петъчната проверка. 

Според медиите в родината му, в сряда вечерта в местната федерация е била получена "гореща молба" от ръководството на клуба на Джеко - Рома, той да не бъде рискуван в предстоящите две контроли на "драконите" с България и Сенегал. 

"Вълците" изтъкнали като причина за това свое настояване тежкият завършек на сезона пред тях, както и двете четвъртфинални битки с Барселона в Шампионската лига. Те не искали Джеко да получи някаква травма, която да го извади от въпросните тежки срещи. 

Италианците са притеснени най-вече от тежката зимна обстановка в България, обилните снеговалежи и сериозният студ, сковали Разград, където ще се игра сблъсъкът. Според тях, това са предпоставки за контузия на най-ценния им играч и затова са помолили той да не участва. 

Босненците със сигурност ще се съобразят с Рома, но има вероятност Един Джеко все пак да се появи за известно време в тази контрола. Всичко за участието му ще се реши в самия ден на двубоя и ще зависи и от атмосферните условия.