Българският национален отбор започва днес с мачовете си през 2018 година с надеждата да победи силния тим на Босна и Херцеговина.

Мачът в Разград е с начало в 19.00 ч. и ще можете да го следите минута по минута в Gong.bg, както и по Дарик радио.

Това, че мачът е контролен не омаловажава значението му, защото на практика това е стартът на новия цикъл за националите под ръководството на Петър Хубчев. С това започва и подготовката за участие в новия турнир Лига на нациите, където сме в група заедно с отборите на Словения, Норвегия и Кипър.

Хубчев и Попов очакват здрав мач с Босна

Просинечки: Няма писмо от Рома, Джеко ще играе

България отново ще играе в провинцията при свое домакинство след години прекъсване, а домакините от Разград се постараха да изчистят терена от снега, връхлетял Родината в последните дни.

Трикольорите завършиха с победа над Саудитска Арабия /1:0/ календарната 2017 година. Така че стремежът ще бъде отново успех и то срещу тим с репутация.

В лагера на босненците въпросът бе основно около това дали ще играе звездата Един Джеко или не. От Рома настояваха нападателят да бъде спестен заради снега и студа в България, но на пресконференцията селекционерът на гостите Роберт Просинечки не потвърди тези очаквания и вероятно Джеко ще играе, та макар и малко като минути.

Вероятни състави:

БЪЛГАРИЯ: Пл. Илиев, Стр. Попов, Бодуров, Чорбаджийски, Занев, Г. Костадинов, Славчев, Неделев, Ив. Попов, М. Александров, Делев

БОСНА: Шехич, Колашинац, Мемишевич, Зуканович, Бичакчич, Сарич, Пянич, Бешич, Дулиевич, Джеко, Кодро