Нов квалификационен цикъл, нови надежди за България. Родните футболни национали започват дебютното си участие в новия турнир на УЕФА Лигата на Нациите, който дава шанс за квота за Евро 2020, без да се налага директна битка с "великите сили" в европейския футбол. 

И какъв по-хубав ден за "лъвовете" да започнат участието си в надпреварата от националния ни празник 6 септември - Денят на Съединението. 133 години след величествения акт, футболистите ще могат да покажат, че наистина Съединението прави силата и на терена. 

Първият тест пред избраниците на Петър Хубчев не е никак лесен. Българският отбор гостува на Словения, а мачовеет в групата са твърде малко и с твърде равностойни противници, за да има възможност за грешки. Мачът е от 21:45 часа и ще го следим за вас на GONG.BG

Словенците може и ад не са сред големите имена в европейския футбол, но винаги са били от т.нар. "корави опоненти", които постоянно са успявали да затруднят който и да било опонент. И сега задачата на избраниците на Петър Хубчев със сигурност няма да е лека. 

И все пак, съперникът ще е без най-голямата си звезда в световния футбол - вратарят на Атлетико Мадрид Ян Облак. Няма го и друг основен играч - Йосип Иличич. Но и без тях тимът е достатъчно конкурентоспособен, а атаката ще се води от добре познатия у нас бивш таран на Лудогорец Роман Безяк. 

И в българския състав има немалко проблеми. Основният защитник Антон Недялков отпадна поради травма, а редица други имена дори не попаднаха в състава, защото все още не са си намерили отбори. И затова Хубчев се очаква да сглоби състав от максимално най-доброто, с което разполага на този етап. 

Очаква се на вратата да е Пламен Илиев, а пред него в защита да действат Страхил Попов, Васил Божиков, Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски. Георги Костадинов, Симеон Славчев, Галин Иванов, Кирил Десподов и Тодор Неделев се очаква да са пред тях, а на върха на атаката би трябвало да бъде капитанът Ивелин Попов. 

Досега двата тима имат само два официални мача помежду си, като те са на сметката на България. Нашите момчета имат победи с 3:0 у дома и с 2:0 в Целйе в квалификациите за Евро 2008. Но трябва да се отбележи, че това беше една от най-слабите квалификационни кампании на словенците въобще и едва ли могат да се правят заключение от тези мачове, които бяха отпреди повече от 10 години.