Футболистът на италианския национален отбор и Ювентус Леонардо Бонучи се изказа ласкаво за играта на българския вратар Георги Георгиев при равенството 1:1 със „Скуадра адзура“ във Флоренция в мач от световните квалификации.

Това беше първи мач за Италия след спечелването на титлата от Европейското първенство по-рано това лято.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Тежък мач, очакванията ни, че те ще се бранят добре се оправдаха. Имахме възможността да спечелим, но бяхме прибързани и неточни в решаващия момент. Съжалявам, защото след 11 юли искахме да отпразнуваме новия старт с победа. Но пък видях духа, който имахме на европейското първенство. Играхме нашата игра по отношение на интензивността и агресията в цялата среща“, заяви Бонучи, който изигра своя мач №100 с екипа на Италия..

„Допуснахме гол, в който външният им футболист нямаше как да бъде спрян, но пък и нямаше хора в зоната, в която българите извадиха топката“, продължи защитникът.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

„През второто полувреме не получихме удар към вратата, но вратарят им направи няколко големи спасявания. Нека сега помислим за неделя: отсега нататък всички мачове ще трябва да бъдат спечелени. Знаехме, че срещу Швейцария трябва да спечелим и двете срещи и така ще бъде. Отиваме там, за да спечелим, а след това ще видим завръщането през ноември какво ще ни донесе като класиране“, каза още Бонучи.