Николай Бодуров се превърна в героя за България на мача с Казахстан, след като отбеляза победното попадение в мрежата на съперника в последните секунди на мача. Той сподели кои са положителните и отрицателните моменти от този мач и отново избухна с култово изказване за голмайсторските си способности. 

"Тези контроли са за обиграване, да види треньорът как сме, в какво състояние. Във всяка една контрола трябва да побеждаваме, резултатът е важен. Все пак излизаме да играем за България." 

"Имахме някакви положения. Второто полувреме представянето го отдавам на умората, свалихме нивото. Но защо ни нямаше головите положения, трябва да питате треньора. Първото полувреме играхме добре, второто - слабо, надиграха ни." 

"С Босна се опитахме цял мач да ги пресираме, беше ни тежко на моменти и бяхме малко объркани. Треньорът обаче каза, че е видял, каквото иска и можем да експериментираме."

"Вярвам, че ще се класираме. Говорих и с момчетата, ние по-трудно играем с по-слабите отбори и тези от нашата черга. Когато трябва да организираме играта и да пресираме съперника, имаме повече затруднения." 

"Хората си знаят, че съм голмайстор, шия си ги чат-пат, няма какво да ме бъзикат. Головете за националния отбор са по-сладки, много по-рядко се случват, а и по-рядко защитник вкарва, затова са по-сладки", заяви Бодуров при завръщането на отбора в София.