Защитникът на Берое Иван Бандаловски сподели очакванията си за първите мачове на България в новосформирания турнир на УЕФА Лига на нациите.

Той говори преди заминаването на националния отбор за Словения. В четвъртък, 6 септември, от 21:45 часа България гостува на Словения в среща от Група 3 на Лига C.

„Искаме най-вече да защитим честта на България. Мисля, че тези три отбора в групата са напълно преодолими. Не са от най-високо световно ниво. Имаме шанс да победим всеки един от тези отбори“, започна Бандаловски.

Бандаловски: Берое е правилното място за мен

източник: Нова Броудкастинг Груп

„Зарадвах се на повиквателната. Имах някои спадове в кариерата си в последно време и вече почти три години не съм бил част от националния отбор. Благодаря на г-н Хубчев, че ми обърна внимание и ми даде шанс да се покажа“, добави той.

„В момента се работи по-различно. Аз съм бил под ръководството на 6-7 треньори, от 2008 г. съм в националния отбор. Има доста млади момчета. По-опитни сме аз, Бодуров и Ивелин Попов. Подмладява се отборът и мисля, че имаме бъдеще. Надявам се да мога да помагам на по-младите. Колкото мога, ще го правя“, каза още бранителят.

„Отиваме за победа. Словения е напълно преодолим отбор. Излизаме с респект срещу тях. Имаме по-класните футболисти. Гледахме техни видеа. Мисля, че имаме шанс“, заключи той. В неделя, 9 септември, България е домакин на Норвегия във втория си мач от Група 3 на Лига C в Лигата на нациите.