Полузащитникът на азербайджанския Карабах Симеон Славчев говори преди заминаването на българския национален отбор към Словения за първия мач от турнира Лига на нациите.

В четвъртък, 6 септември, от 21:45 часа България гостува на Словения в среща от Група 3 на Лига C в новосформирания турнир на УЕФА. Славчев говори за мотивацията на тима и очакванията, които има съблекалнята за тази среща.

„Този път не гоним просто достойно представяне, поставени са ни цели. Трупане на самочувствие, обиграване на отбора и постигне на успех в квалификациите“, започна Славчев.

"В тези мачове могат да се правят повече експерименти. Като цяло гоним сериозно обиграване на отбора. Искаме да натрупваме самочувствие за наистина сериозните квалификации. Този турнир е, за да се обиграва отборът“, добави той.

Симеон Славчев

източник: LAP.bg

„Много добре сме запознати със Словения. Очакваме те да държат топката, те играят комбинативен футбол. Но и ние си имаме нашите козове и ще опитаме да им се противопоставим. Нашите козове са тичането и борбата – и най-вече да използваме силните си страни като контраатаката. И се надяваме на добър резултат и добра игра“, каза още Славчев.

„Да, може би играем по-слабо като гости. Отдавам го на липсата на самочувствие. Като домакини постигаме много добри резултати срещу сериозни съперници. И вече трябва да минем този праг на самооценка и самочувстеие и да започнем да постигаме по-добри резултати“, добави още той.

„Липса на лидери? Нашият лидер е колективната игра“, заключи 24-годишният халф. В неделя, 9 септември, България е домакин на Норвегия във втори мач от Група 3 на Лига C в Лигата на нациите.