Селекционерът на България Красимир Балъков сподели, че равният резултат между Черна гора и Косово в Подгорица оставя „трикольорите“ в битката за Евро 2020 при все поражението от Чехия на „Летна" с 1:2. Бала говори при пробирането на тима, като подчерта, че за „лъвовете“ предстои тежък мач в понеделник срещу косоварите.

Срещата е от 21.45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Боби Михайлов: Вземете коментарите от треньорите и играчите

„Играхме срещу корав и здрав съперник, с топ футболисти в силни тимове. Това бе може би разликата. Иначе държахме напрежението за крайния изход до края. Това за мен е важно. Не играем добре срещу Чехия, въпреки това мачът можеше да завърши по друг начин“, започна Балъков на Летище София.

„В най-добро състояние се надявам да бъдем в близко бъдеще. Имаше фази, в които играехме добре. Притежавахме топката, но я ритахме сляпо напред, без да ни пресират. Липсваше ни връзката между средната линия и нападението. Но нормално. Имаме нова концепция на игра. Момчетата се стараха и аз не мога да не бъда доволен от старанието им. Недоволен съм от резултата“.

„Иса и Сърмов са опитни играчи. Те си изиграха ролята си по най-добрия начин. Мисля, че направиха добър мач. При по-младите, които направиха дебют, имаше напрежение. Това е съвсем нормално. Те ще си вземат опита от този мач. Така се гради един млад футболист. Не може да очакваме той да реши мача“.

„Ние, докато имаме теоретични шансове, няма да се отказваме, независимо какво става в съответните срещи. Нищо не е решено след тази загуба. Мислех, че ще е по-тежко, но този равен мач на Черна гора с Косово, ни оставя в играта, ако ги бием. Очаква ни тежък мач в понеделник. Надявам се да дойдат повече хора да ни подкрепят, въпреки по-негативното отношение след мача с Чехия. На нас ни трябва подкрепа, трябва ни самочувствие, за да бъдат играчите спокойни“

„За да бием трябва да атакуваме, да създаваме положения. Дали ще има коренна промяна в състава, ще видим как ще се възстановят играчите. Противникът е различен, макар и да има сходства в стила. Имаме два дни, ще решим.“

„Имаше единоборства, мачът бе здрав. За мой късмет няма сериозни оплаквания. Мисля, че ще се оправим до мача с Косово“.

БФС благодари на родните фенове за подкрепата в Прага

„Когато приключи нещо, анализите са много по-добри на база това, което се е получило. Ако мога да го изиграя пак този мач с Чехия, сигурно ще се опитам да направя нещо по-различно. Видях да кажем някои неща, които съм ги знаел, но като мине един мач и се види как играчите издържат напрежението и поемат тежестта на раменете си“.

„Бях изцяло концентриран върху това, което работихме и се надявах играчите да го реализират на терена. Когато падаш, не се чувстваш добре. Бързо се спи, много се мисли. Трябва обаче да забравим случилото се в Чехия и да мислим за следващия мач“, допълни Балъков.

Бербатов за националния: Всички обичат да критикуват, аз съм оптимист