Селекционерът на младежкия национален отбор Антони Здравков анализира представянето на двубоя в европейската квалификация с Франция, загубена с 0:1 на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора. Според него, поражението се дължи на разконцентриране. 

"Смея да твърдя, че момчетата се постараха, вложиха енергия и разум. Опитаха се да са равностойни на големия отбор на Франция, в определени моменти загубиха концентрация в тънките неща на терена. Допуснаха загуба на внимание, разконцентрираха се", обяви Здравков пред БНТ и коментира шансовете ни за второто място. 

"Колкото до отдалечаването от второто място, трите ни мача до края са важни и ако ги спечелим, убеден съм, че ще сме на второто място. Определено е реалистично да мислим за второто място. Ако след четири дни бием Черна гора, ще се променят нещата. Много е важно да победим във всички битки, особено и последния мач срещу Люклсембург, защото така те ще са последни в групата и това ще ни е полезно", добави Здравков.

Антони Здравков

източник: LAP.bg

Той не можа да разчита на доста момчета, които бяха с представителния отбор за мача със Словения в турнира за Лигата на Нациите. Според него, това е напълно нормално и пътят за играждането им е точно такъв.  

"Искам да честитя на младите ни момчета добрата игра и победата вчера. Те показаха, че са със стойност и могат да растат още. Много хора ни липсваха, но пътят е това, изграждаш характер и търсиш развитие в мъжкия отбор. Желая им го да им се случи", заяви треньорът и коментира ситуацията с контузения Петко Христов. 

"Петко Христов получи сериозен удар от Муса Дембеле, имаше и много кръв, но се надявам да е само сцепена вежда, продължаваме напред. Дано всички момчета продължават така", сподели още Антони Здравков и накрая коментира какво са си казали с Антонио Вутов малко след гола в мрежата на България. 

"С Антонио Вутов коментирахме, че във футбола най-важно е дребното нещо. Това говорихме, че когато загубиш топката пред вратата, става опасност. Това говорихме с него, че не може така да се губи топката в такава зона", завърши селекционерът на България.