Националният селекционер на юношеския ни отбор по футбол до 19 години, Ангел Стойков, заяви впечатленията си от преминалия в Турция лагер. Момчетата се завърнаха днес от подготвителния си лагер на турска земя, където тимът демонстрира добра игра и победи Аланияспор U19 и Узбекистан U19 с по 2:0. 

"Всичко премина по план. Всеки национален селекционер би бил доволен да има на разположение състезателите за 12 дни. Доволни сме от лагера, от свършената работа, от условията, които ни се предоставиха. Продължаваме по график към следващите контролни срещи. Следващият съперник е доста по-сериозен, също участник на елитен кръг - Сърбия. Надявам се да продължаваме да вървим по план", заяви Стойков. 

"Работим. Не можем да кажем, че сме си свършили работата, но като погледнем статистиката, в последните 10 мача тези състезатели са завоювали голям процент победи. Това е добър атестат за тяхната работа и отношението им към футбола. Това е начинът, това е пътят и се надявам, че ще успеем."

Наставникът на юношите сподели повече подробности за последната контрола с Узбекистан, която бе прекратена. 

"Доста неприятно се получи. Но никой не е застрахован от това. Казаха ни, че се е случил инцидент със съдиите. След това започна мачът, като техен треньор беше в ролята на главен съдия. Друга резервна тройка съдии пътуваше, която се забави изключително много на полувремето и отборът на Узбекистан реши да се прибере в техния хотел. Но и тях ги разбирам, защото почивка от 30-40 минути на полувреме не е добре. И те имат право при дъжда, който заваля. Случват се тези неща. Ние си бяхме на линия, и за първото, и за второто полувреме. Но това не е най-важното. Важното е, че бяхме заедно 12 дни и свършихме добра работа."

Ангел Стойков заяви, че са проучили съперниците за елитния кръг, който предстои на нашите момчета. Юношите ни ще се изправят срещу отборите на Испания, Белгия и Северна Македония. 

"Имаме информация за съперниците, имаме техни официални срещи от квалификации. Добри отбори. Мисля, че достатъчно говорят имената на Испания и Белгия. Това са не само европейски, но и световни сили в детско-юношеския футбол. Виждате какви футболисти създават и докъде стигат отборите им. За нас ще бъде само от полза участието ни на елитния кръг", заяви Стойков. 

Стойков призна, че може и да включи нови имена в тима, в зависимост от представянето им в срещите.

"Може би. Първенствата започват скоро. Всичко зависи от представянето на играчите по клубовете и на терена", завърши треньорът.