Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров обяснимо бе разочарован от тежката загуба с 0:4 срещу Уелс. Според него детински грешки са довели до този резултат и сега най-важното е играчите да бъдат възстановени психологически.
 
"Влязохме добре в мача и ако първи бяхме вкарали гол, резултатът щеше да е в наша полза. Попречи ни липсата на късмет, а и на майсторство. След това допуснахме елемантарни грешки - не такива, които може да тренираме. 
 
Не ми се иска да коментирам тези детински грешки. Жалко за Светльо Вуцов, защото има потенциал и качества. Ако иска да расте, не бива да прави такива грешки от глупост. Не можа да се върне в мача, за съжаление. Това е колективен спорт обаче и не бива да хвърляме вината само на него. 
До първия гол никой не мислеше, че може да се стигне до този резултат. Психологически отборът се срина след него, падна и втори. Момчетата нямат международен опит и това си пролича. Не са играли в елитен кръг на европейско за юноши дори.
 
Моментът е много тежък и психологически трябва да подходим много внимателно. Ще има такива мачове и още грешки. Трябва да си извадим задължително поуки. Докато имаме теоретично шансове, ще се борим", коментира Димитров.