Българският национал Михаил Александров призна, че никой в тима не си е правил илюзии, че „лъвовете” могат да се класират за Мондиал 2018, имайки предвид тежката квалификационна група, в която бяха „трикольорите”.

В момента бившият халф на ЦСКА и Лудогорец играе за руския Арсенал Тула.

"Да, разочаровани сме, че не попаднахме на Мондиал 2018, но разбирахме в колко трудна група сме попаднали. Имахме много малък шанс да заемем позиция, по-висока от 3-ата. Мисля, че нашият национален отбор се сражаваше достойно и постигна някои нелоши резултати. Надявам се, че по-нататък ще бъде още по-добре”, коментира Александров в интервю за „Спорт-Експрес”.

Попитан дали победите над Швеция и Холандия дали играчите не са мислили, че ще попаднат поне на плейоф, Александров отговори: "Можехме да се опитаме, но не бяхме толкова силни. Иска ми се да вярвам, че ще покажем своята сила в предстоящите Европейски квалификации.

 „Имаше мачове, в които не очаквахме победи, но също така имаше срещи, в които мислихме, че ще спечелим, но не се случи. Но затова футболът е толкова интересна игра: никога не знаеш какво ще се случи в следващата среща. Много е трудно да отговоря дали вярвам в светлото бъдеще на националния отбор. Проблемът на българския футбол са младите. Ако дори моето поколение не постигне нищо, едва ли по-добре ще се представи следващото. Надявам се, че някой ще се погрижи за младите играчи, за академиите. Ако така се случи, може да се роди следващият Стоичков и да се вдигнем на по-висока позиция”, каза още той.