Българският национален отбор по футбол ще играе срещу Египет в контролна среща на 27-и март. Мачът ще се играе в Швейцария, където египтяните ще бъдат на подготвителен лагер. На 23-и март, четири дни по-рано, Египет ще посрещне пак в алпийската страна отборът на Португалия, обяви президентът не федерацията по футбол на африканската страна Хани Абу-Рида.

"Ще играем две контролни срещи срещу сериозни европейски отбори през малт. Те ще бъдат организирани на дати от календара на ФИФА за приятелски мачове и са част от нашата подготовка за Световното първенство в Русия. Съперници ще бъдат първо Португалия, а след това и България, обясни президентът на централата пред местната телевизия.

Абу-Рида заяви, че лагерът в Швейцария ще бъде една от възможностите за работа до Мондиал 2018. Вторият лагер ще бъде през май, а за тогава се преговаря за контроли с Чили и Сърбия. Египет получи трудна група на Световното първенство, като попадна в поток А заедно с домакините от Русия, Уругвай и Саудитска Арабия. За България вероятно това ще бъде втора проверка за 2018-а година, тъй като БФС ще се опита да уреди мач и четири дни по-рано.