Родният футболист, Петър Занев, коментира поражението с 0:1 от Беларус в контролна среща. "Трикольорите" отстъпиха минимално в последната си проверка преди изключително важния сблъсък с Унгария от квалификациите за Евро 2020. 

"По-голямата част от мача владеехме топката. Това и искахме. Повечето от момчетата са млади. Този мач трябва да свери часовниците на много от нас. Трябва много работа, защото виждате - като владеене на топката, да, притежавахме я, но ни липсваше последният пас и завършващият удар. Не намирахме верния път към вратата. С нелеп рикошет отборът им ни отбеляза гол", заяви Занев. 

Футболистът на ЦСКА бе с капитанската лента в този сблъсък, но призна, че все още няма категоричен избор за капитан на "лъвовете". 

"За този мач ми гласуваха доверие, не е казано, че аз съм капитан. Има и други опитни момчета. Живи и здрави, трябва да се подготвим най-добре за март месец. 

"Разбира се, че Ивелин Попов липсва. Той е опитен футболист, играл е важни мачове, така че всеки един добър футболист липсва на националния отбор. 

"Треньорът ще каже какво трябва да проверим, но имаме доста неща, над които трябва да работим. Все пак мачът с Унгария ще е съвсем различен. Ще трябва да сме по-компактни и да чакаме момента, да обърнем внимание на статичвите положения. Няма да има нищо общо с днешната контрола. 

Да се надяваме, че и стадионът ще се напълни. Очакванията към нас са големи. Очаквах днес теренът да е валиран и полят, но тревата беше суха. 

"Напрежението трябва да е само върху нас, опитните. Младите трябва да са напълно спокойни, защото това е последен влак за нас. Ще дадем всичко от себе си и каквото и да стане - ние поемаме вината", завърши Занев.