Футболист №1 на България за 2018 г. Кирил Десподов спази обещанието си, поето пред българските спортни журналисти, да дари футболни топки на избрани от него детско-юношески школи.

Навръх 23-ия си рожден ден, Кирил Десподов се срещна с деца, за да направи доброто дело, изпълнявайки своята отговорност. Той подари 39 топки на Академия ЦСКА, а останалите ще потеглят за школите на бившите му клубове - Перун (Кресна) и Литекс. Общият брой топки са 118 - колкото представители на медиите са гласували в анкетата „Футболист на годината”.

На Национална футболна база "Бояна" Кирил Десподов връчи футболните топки за ЦСКА на капитаните на петте отбора от подготвителните групи в Академията ни - Виторио Шотев (2007г.), Александър Георгиев (2008г.), Павел Кайряков (2009г.), Кристиан Калпазанов (2010г.), Константин Гергинов (2011г.).

На терена на базата той тества уменията на малките играчи от трите клуба. След това настоящият играч на австрийския Щурм Грац пожела на младите таланти здраве и много голове с подарените от него топки.

От днес започва и лагерът на националния отбор за приятелската среща с Парагвай на 14 ноември и европейската квалификация с Чехия на 17 ноември.