Медиите в Русия хвърлиха вината върху съдията Урс Шнайдер за пропуснатата победа на младежките национали в гостуването на България. Евроквалификацията в София завърши 0:0. 
 
"Младежите на България и Русия се срещнаха точно 22 години след известната среща на първите отбори в квалификацията за Световната купа през 1998 година. Спомняте ли си? Съдия Вацлав Крондл, защитник Трифон Иванов ... Участниците вчера не помнят точно този мач: те дори не са били родени. Но след финалната свирка на швейцарския рефер Урс Шнайдер, спомените се надигнаха", пише Спорт експрес.
 
Според руските журналисти съдията е допуснал две важни грешки - не е признал гол на Дивеев и неправилно е изгонил Игнатиев.
 
"Няколко минути след началото на второто полувреме Дивеев прати топката в мрежата на българите, но Шнайдер сметна, че преди това нашият футболист е извършил фаул срещу вратаря. А повторението ясно показва, че Дивеев не го е докоснал. Странно и защо изгони Игнатиев, след като всички видяха, че нападателят не удари противник в лицето. Сега Игнатиев ще пропусне най-важната среща с Полша през октомври", обясняват руската медия.