Младежите на България и Русия завършиха 0:0 във втория квалификационен мач за Европейското първенство през 2021 година. Срещата се изигра на стадион „Славия” в София.

Двубоят започна изключително агресивно и първите минути изобилстваха от положения и пред двете врати. Още в 5-ата минута Алекс Петков стреля с глава от ъглов удар, но ударът му не уцели целта.

Гостите отговориха чрез удар на Фьодор Чалов, чийто удар мина встрани от българската врата.
 
В 21-ата минута Мартин Минчев центрира топката за Калоян Кръстев, който отправи удар с глава, но топката премина над напречната греда.

В 30-ата минута Роман Евгенев навлезе в наказателното поле и подаде на капитанът на „Сборная” Иван Обляков. Той стреля, но топката мина покрай вратата на Даниел Наумов.

Най-добрата възможност за „лъвовете” през първата част бе в 36-а  минута, когато Калоян Кръстев остана сам срещу вратаря и отправи удар, но топката отиде право в ръцете на вратаря Александър Максименко.

В 53-а минута Русия достигна до гол в българската врата, дошъл след центриране отдясно, но съдията Урс Шнидер отсъди нарушение в атака срещу вратаря Наумов.

В 65-а минута Русия пропусна да поведе в резултата. След изпълнение на свободен удар и последвало разбъркване топката се озова в Александър Ломовицки, който стреля опасно, но топката прелетя встрани от вратата.

Минути преди края Иван Игнатиев извърши изключително грубо нарушение без топка срещу Петко Христов, заради което получи директен червен картон.

Така след два изиграни мача България заема втора позиция в класирането с актив от 4 точки. Русия е трета, отново с 4 точки, но по-малко вкарани голове. Водач в групата ни е Полша с максимален точков актив от 6 точки.