„Трябва да внимаваме с офанзивните качества на българския отбор. Освен това ще опитаме да се възползваме от свободните пространства в противниковата половина, които най-вероятно ще се появят вследствие на атакуващата игра на домакините”.

Това заяви селекционерът на Люксембур Люк Холц преди световната квалификация с България.

Двата тима ще премерят сили утре, 6 септември, от 21:45 часа на стадион Васил Левски в София.

„Намираме се в много тежка група с големи футболни нации като Франция, Холандия и Швеция. Отборите на България и Беларус също са силни, въпреки че са по-ниско в ранглистата на ФИФА. Предстоящият ни съперник записа победа срещу бъдещия европейския шампион Португалия и въпреки че бе в контрола, това показва, че притежават съответното качество”, сподели Холц.

„Нашата цел в тази група, макар и да изглежда много трудно е да опитаме да спечелим точки. Също така се надявам, че ще успеем да подчиним индивидуалните качества на отборната игра. Това, че попаднахме в толкова тежка група е и добре за нас, тъй като ще играем с много силни отбори. По тази причина в утрешния мач няма да има напрежение, породено от конкретни очаквания към нас и се надявам това да бъде в наша полза, за да успеем да вземем точка”, допълни още селекционерът на Люксембург. /БГНЕС