Франция победи Германия с 4:1 във финала на европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, игран пред над 10 000 зрители на трибуните на стадион "Лазур" в Бургас. 

Герой на финалния мач стана нападателят Одсон Едуар, отбелязал три гола. Одсон Едуар стана и голмайстор на европейското първенство за юноши с 8 гола. 

Очакваше се сред гостите на финалния мач да бъде и легендарният бивш френски футболист, световен и европейски шампион Зинедин Зидан, за да гледа своя син Лука - титулярен вратар на младите "петли" и един от героите на първенството на Стария континент за юноши на българска територия, но това не се случи.

В ложата на стадион "Лазур" бяха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, кметът на морския град Димитър Николов, както и много мениджъри от целия свят, дошли да наблюдават играта на младите футболни таланти. 

Под бурните аплодисменти на публиката президентът на УЕФА, бившият легендарен френски футболист Мишел Платини връчи купата на капитана на младите французи Тимоте Коня и златни и сребърни медали съответно на отборите на Франция и Германия.

Финал на европейското първенство по футбол за юноши до 17 години: 

Франция - Германия - 4:1
Голмайстори: 1:0 Одсон Едуар 40, 2:0 Одсон Едуард 47, 2:1
Йоханес Егещайн 50, 3:1 Одсон Едуар 70, 4:1 Гьокхан Гюл 80 плюс
3 минути, автогол