В последните години отвикнахме България да играе на големи първенства като Европейско по футбол. Е, "лъвчетата" ни до 19 години промениха това като по един изключителен начин се класираха за първенството на Стария континент в Грузия.

Турнирът вече започна, а в понеделник момчетата на Ангел Стойков стартират и своето участие в мач срещу един от фаворитите Англия. България е в изключително тежката група Б, където са още други европейски грандове в лицето на Германия и Холандия.

Родните играчи, родени 1998 и 1999 година обаче вече демонстрираха, че не се притесняват от големи имена. Те стигнаха до най-добрите 8 на континента, след като се справиха с две фази на квалификациите. Първо в Сливен първото място бе спечелено след победи над Португалия (1:0) и Дания (3:1), както и загуба с 0:1 от Беларус.

В Елитния кръг пък стартът бе с 1:1 срещу Израел, но последва големият успех - 2:1 над колоса Франция и 3:1 в мача на истината с Босна и Херцеговина.

Юношеските национали с първа тренировка в Грузия

В състава на България личат имената на играчи, които вече редовно играят в Първа лига като Петко и Андреа Христови, Ивайло Найденов и Калоян Кръстев, а в селекцията на Ангел Стойков има още много талантливи футболисти.

Мачът между България и Англия е на стадион "Михаил Месхи 2" в Тбилиси от 16:30 часа българско време, а развитието му можете да следите в GONG.BG!

Ангел Стойков: Очакваме с нетърпение старта на Европейското