Футболистите от юношеския национален отбор до 19 г. подкрепиха инициативата "Да помогнем на Йоана да расте здраво дете", в подкрепа на малката Йоанка.

Лекарите поставят диагноза hydrocephalus atrophia, но майка и я нарича слънчево и щастливо дете. И тя наистина е такава! Малката Йоана все още не може да ходи и говори, не може да види как изглеждат мама и татко.

Тя има нужда от 18 000 долара  за операция за присаждане на стволови клетки в клиника Liv Hospital в Истанбул, а сумата е непосилна за семейството й.

Националите демонстрираха своята съпричастност и се присъединиха към кампанията, като дариха топка с автографи на целия тим, която ще участва в томбола заедно с още много други артикули, съобщават от българския футболен съюз.

Търгът ще се разиграе преди началото на благотворителен баскетболен мач в подкрепа на Йоана между изгряващи и доказани звезди на Балкан.

В звездния двубой, който ще се проведе в зала "Арена Ботевград" на 2 юли от 17:00 часа ще се включат едни от любимите играчи на ботевградската публика в последните години.

Целта на мача, разбира се, е играчите и публиката да се забавляват и да се съберат средства от входните такси за двубоя.

Дарения за малката Йоанка можете да направите чрез:

PayPal :

helpyoana@abv.bg

Дарителска сметка:

Първа инвестиционна банка

IBAN: BG32FINV91501317009581

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Йоана Цветославова Нанова 

Подробности ТУК

източник: bfunion.bg