Президентът на Българския футболен съюз Боби Михайлов не спести критиките си за националите след равенството 1:1 с Албания.

„Въобще не съм доволен, много съм разочарован и от начина на игра. Много разговори, много обещания, че ще играем за две победи. Явно им липсва нещо, дето никой не може да им го даде. Имаме 1 месец и още два мача, нека свърши цикълът, ще се търсят промени на всякакви нива. Ние имаме не лоши футболисти, но трябва да се вземе пример от албанците, които не играят за нищо, а изядоха тревата.”

На въпрос какво липсва на българските футболисти, афектираният Боби Михайлов каза: „Мотивация, да играеш за националния отбор, всеки мач, независимо от крайния изход. Когато аз съм играл, слабо или добре, винаги съм бил мотивиран.”

„Второто полувреме мисля, че не беше толкова лошо, много шансове срещу Албания в Тирана няма, можете да видите и от другите срещи на другите отбори. Но ние изпускаме и много голове, което идва от липса на концентрация”, добави Боби Михайлов.

„Аз влязох на полувремето и след мача и им казах, че националният отбор не е даденост, а чест и отговорност да носиш фланелката. Аз говоря от чисто човешка, психологическа и каквато искате точка. Те не успяха да защитят това, което се искаше от тях. С играта си не показаха, че искат Димитър Пенев да им е треньор”, каза още шефът на българския футбол.

„Някои просто се чувстват абонирани за националния отбор и липсата на конкуренция, също е проблем”, завърши Боби Михайлов.