Старши треньорът на българския национален юношески отбор по футбол /до 17 години/ Методи Деянов определи като неубедително представянето на своя тим при днешната загуба с 0:2 /0:1/ от състава на Швеция в приятелска среща, играна на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Мачът е част от програмата за подготовката на българските юноши, на които предстоят евроквалификации през октомври срещу отборите на Испания, Азербайджан и Полша.

"Не започнахме мача убедително, коментира играта на българския отбор Методи Деянов. Доста притеснение имаше в нашите състезатели. През първата част шведите доминираха почти изцяло. Трудно изнасяхме топката. Направихме някои корекции в играта и второто полувреме стояхме по-добре, имахме и една-две възможности за гол, но като цяло противникът стоеше по-добре на терена."

Методи Деянов сподели, че има забележки към играта на целия отбор. "Предстои ни доста работа и доста неща да подобряваме, каза той. Мисля, че има време и вярвам, че момчетата могат да достигат желаната форма до квалификациите."

Футболистите от тази българска формация са в отбора от седем-осем месеца. Според Методи Деянов те трябва по-често да се събират, за да стане по-добър отборът и да показва по-успешни игри. В четвъртък предстои още една приятелска среща с отбора на Швеция също в Благоевград. Деянов и помощниците му ще анализират представянето днес и се надяват младите български национали да се покажат в по-добра светлина. Според българския селекционер момчетата от отбора на Швеция са много здрави, атлетични и най-вече умеещи да играят футбол. "Те играят бързо с топката, което е много важно в съвременния футбол, каза той. Ние играем доста бавно на моменти, което затруднява изнасянето на топката."

Квалификациите са в средата на октомври. През юни момчетата от българския тим ще почиват, защото вече са към края на първенствата, в които се състезават. След това предстои подготовка за достигане на върхова форма през октомври. Това все още не е окончателният състав, добави Деянов. През следващите лагери ще се залага вече на определени футболисти. През юли вероятно ще се направят една-две вътрешни контроли, през август са предвидени два мача с Русия. За септември се мисли да се организира и друга контрола, за да е избистрено всичко за октомври, съобщи Деянов.