Българският национален отбор по футбол загуби от Швеция с 0:2 при юношите до 17 години. Това бе първата от двете контроли на благоевградския стадион "Христо Ботев" за формациите родени през 1996 година.

Скандинавците направиха много добро първо полувреме и някак си закономерно стигнаха до гол в 14-та минута, когато капитанът Елиъс Андерсон се разписа със силен удар с левия крак от границата на наказателното поле. Намесата на вратаря ни Радев не бе особено убедителна. В последствие обаче вратарят на българите се реваншира и на три пъти спаси положения, в които нападатели на шведите оставаха сами срещу него. В 26-та минута именно той спаси блестящо и удар от фаул на звездата на шведите Севънкамбо, който играе в Челси.

Най-доброто положение за нашите бе в началото на второто полувреме, когато удар на Серкан Юсеин бе с мъка спасен от вратаря на гостите. Въпреки, че играха по-слабо отколкото преди почивката възпитаниците на Роланд Ларсон стигнаха и до втори гол, отново дело на Андерсон в 78-та минута. Той пое с гърди отбита от защитата топка и отново от границата на наказателното поле с левия крак вкара и втория гол.

Вторият мач между двата отбора е в четвъртък от 17:00 часа отново на стадион “Христо Ботев” в Благоевград.