Българският национал Мартин Петров сподели, че отборът не е показал необходимото ниво в двубоя срещу Финландия. Трикольорите ни успяха да обърнат свия съперник от 0:1 до 2:1.

„От победата да, доволни сме, но не и от играта. За пореден път показахме, че когато играем без мотивация, всеки отбор може да ни победи. Видя се, че когато натиснем малко оборотите, нещата стават.”

„Въпреки че слаби противници вече няма, това трябва да ни е обеца на ухото, но не говоря за никого конкретно, а за целия отбор. Смятам, че ако играем нашата игра както трябва, този отбор не може да ни победи”, добави Мартин Петров.

„Нормално е към нас изискванията да са по-големи. В първите 20 минути просто… ние дори на тренировка играем по-силно. Не можем за 10-15 минути да дадем оценка на младите играчи.”

Колкото до клубния си тим Манчестър Сити Петров заяви: „Нормално е да тежи тежката програма в Англия, но трябва не е оправдание. Когато един отбор не е постоянен в изявите си, не можеш да гониш някакви големи цели. Доста мачове ни се натрупаха и контузии.”

„Ние трябва да показваме на младите момчета как се играе. Промяна се надявам да усетим в квалификациите, или най-добре да се класираме”, завърши Мартин Петров.