Младият български талант Мартин Кожухаров, който е част от школата на Реал Мадрид, игра в контролата на юношеския национален тим срещу Финландия. Нападателят на „белия балет” отдели внимание на Гонг и даде кратко интервю след поражението с 0:1 от скандинавците. Кожухаров е с година по-малък от своите съотборници, но това не пролича в срещата.

- Мартине, разкажи ни как се развива твоята кариера в академията на Реал Мадрид?

- В момента съм част от отбора, родени през 1993 година. Водим в нашата лига. Сега се прибрах в България, защото получих покана от г-н Мадански, за да помогна с каквото мога на отбора.

- Редовно ли играеш за твоя отбор в Реал?

- Тази година имам късмет и бележа. Треньорът ми разчита на мен. Разбира се, има и по-слаби периоди, когато не мога да се разписвам. Много съм доволен от този сезон.

- Какво показва твоята статистика, колко мача си изиграл и колко гола си реализирал?

- Горе-долу сме изиграли 30 мача от началото на сезона, мисля че имам около 15 попадения до този момент.

- Кой е твоят треньор в Реал Мадрид?

- Треньор ми е Луис Рамис. Той е играл 12 години професионален футбол в Реал Мадрид, Тенерифе и Депортиво. Много съм доволен, мога да науча много неща от него.

- Реал Мадрид трудно налага своите юноши в първия отбор. Предпочитат да купуват звезди. Вярваш ли, че ще пробиеш в първия състав?

- Това е мечтата на всички нас, които тренираме в школата. Много малко стигат до първия тим, но пък има около 250 футболисти, които играят професионален футбол, след като са излезли от школата на Реал Мадрид. Надявам се да бъда един от тях.

- В Реал има и български треньор. Става дума за Александър Дюлгеров, познавате ли се?

- Приказвали сме много добре няколко пъти. Познаваме се.

- Имаш ли някакъв досег с футболистите от първия отбор?

- Понякога ни пускат да гледаме някоя друга тренировка. Рядко се случва да се видим между тренировките, ако сме на близки терени.

- Имал ли си шанса да разговаряш с някоя от звездите?

- Да, когато поискаш автограф или някоя снимка, не е голяма работа.

- Подражаваш ли на някой от тях? В прическата го докарваш на Кристиано Роналдо…

- Не, аз не мога да се сравнявам с тях. Мога само да ги гледам отдолу, като фен и да им се възхищавам. Те са моите идоли. Харесват ми нападателите. Сега Игуайн е в много добра форма. Надявам се някой ден да бележа, като него за първия отбор.

- Има ли някаква разлика в отношението, защото си чужденец?

- Не, няма такова нещо. Аз отделно от много малък живея в Испания.

- Следиш ли български футбол, нещо интересува ли те? Симпатизираш ли на някой отбор?

- Аз съм от Ловеч и съм за Литекс. Чета най-вече в интернет, защото нямам много време да гледам мачовете.

- Какви са по-краткосрочните ти планове в Реал Мадрид?

- Остават още две години в юношите. След това ще се опитам да стигна и по-нагоре.

- Чувал ли си похвали по твой адрес от треньорите в школата ви?

- До нас не стига такава информация. Те най-вероятно обсъждат по между си. Ние се стараем и трудим много в тренировките. Надявам се, че харесват моята игра.

- Какви са мечтите ти, какво искаш да направиш във футбола?

- Искам да играя за Реал Мадрид. Сега съм там и имам тази възможност. Искам да печеля с първия отбор първенството и Шампионската лига. Искам да постигна успехи с националния на България. Сигурно всички млади футболисти мечтаят за тези неща.

- Имаш ли любими български футболисти?

- Моите любимци са Бербатов и Мартин Петров. Следя ги редовно. Наслаждавам се на играта, която Бербатов показва в Манчестър Юнайтед.